Opening
Beheer
Databank
Privacy
Werkwijze

Waarom www.amsterdam.besturen.net?
Besturen en adviesraden maken plannen en beslissen over ontwikkelingen die iedere Amsterdammer aangaan. Uit onderzoek blijkt dat de samenstelling van Amsterdamse besturen en adviesraden geen afspiegeling is van de bevolking. Dat betekent dat de stem van grote groepen Amsterdammers niet wordt gehoord op de plekken waar belangrijke beslissingen worden genomen.

Het gemeentebestuur wil hier verandering in brengen en vroeg daarom het projectbureau MultiCulturalisatie Emancipatie een systeem te ontwikkelen waarmee vraag en aanbod aan elkaar werden gekoppeld.

Hoe worden 'virtuele ontmoetingen' tot stand gebracht?
Samenwerking Databank Het systeem neemt kandidaten en instellingen veel werk uit handen omdat de werving en selectie in eerste instantie automatisch gaat. U gaat naar de databank en volgt de instructies op het scherm op. Het systeem vergelijkt de profielen van kandidaten en bestuursvacatures en koppelt die automatisch. Vervolgens kan men via het systeem nadere informatie over elkaar opvragen en eventueel contact met elkaar opnemen via het systeem voor een 'live ontmoeting'. Uiteindelijk beslissen de kandidaten en het bestuur uiteraard zelf of het echt klikt en of ze met elkaar in zee willen.